Joomla! ‘updaten’ of ‘upgraden’

Indien uw huidige Joomla-site is verouderd, u graag de allernieuwste Joomla-versie wilt gebruiken en alle data en het ontwerp van de site exact wilt behouden, kunnen wij u adviseren t.a.v. de keuze tussen een upgrade van uw oude Joomla-versie en het installeren van een nieuwe.

 Het is niet per se noodzakelijk om steeds over te stappen op de nieuwste Joomla-versie; u kunt uw systeem ook uitbreiden of updaten met modules en plug-ins. Daarvoor heeft u een Joomla-expert nodig die u kunt raadplegen.

Indien uw website met Joomla 1.5,  2.5 is gebouwd en u uw site wilt ‘upgraden’ naar Joomla 3, dient u de inhoud (tekst en afbeeldingen) van de oude naar de nieuwe Joomla-database te verplaatsen. U dient de template van uw site over te zetten en compatibel te maken met de nieuwste Joomla-versie. Meestal is het verstandiger om een nieuwe template te bouwen. De plug-ins (en bijbehorende data) die op de oude Joomla-website geïnstalleerd zijn gaan in veel gevallen verloren. U dient daarom nieuwe plug-ins te installeren om deze functionaliteit te vervangen. Het is verstandig om dit door een Joomla-specialist te laten aanpakken.